A mi családunk nagyon szereti ezt az ételt! Egyetlen probléma vele, hogy túl kulturáltan nem lehet fogyasztani, mert akkor nem igazán élvezhető. Úgy jó, ha finom kenyérrel a pörköltlevet tunkoljuk és a csontokat simára szopogatjuk.Egyszóval, disznólkodunk!
Ahogy én készítettem:
A főzési idő rövidítése érdekében, a körmöket, kuktában (félig) előfőztem. Főzővizét ízesítettem, vöröshagymával, fokhagymával, borssal, babérlevéllel.
Pörkölt alapot készítettem. Sok vöröshagymát, zsíron dinszteltem. Fűszereztem paprikával (aki szereti, használhat csípőset is), borssal, sóval, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával, sűrített paradicsommal és a köröm főzőlevével engedtem fel. A körmöket is beletettem és ebben a pörköltlében főztem puhára. Szükség esetén a főzőlével pótolva a hiányzó folyadékot. A vége felé már nem kavargattam, csak rázogattam az edényben, hogy ne essen szét a köröm.
Köménymagos hasábburgonyával tálaltam:
A burgonyát hámozás után, hasábokra vágtam és sós, egész köménymagos vízben puhára főztem.
Tálaláskor, meglocsoltam a zsíros levével.
Mi, házi csalamádét fogyasztottunk hozzá.
Jó étvágyat!