Nem erősségem a tortasütés, azért néha megpróbálkozom vele. Én személy szerint nem vagyok "édesszájú", de nem büntetem a család többi tagját.
Főleg ünnepekre, a friss torta, mindig nyerő.
Ahogy én készítettem:
Hozzávalók:
A tésztához:
9 db tojás, 30 dkg cukor, 8 evőkanál rétesliszt, késhegynyi szódabikarbóna, 18 dkg darált dió
A töltelékhez:
37 dkgvaj, 30 dkg porcukor, 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2 db tojás
A csoki bevonathoz:
5dkg vaj, 20 dkg étcsokoládé
A díszítéshez:
habtejszín, magozott meggy
Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját jól kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a késhegynyi szódabikarbónával elkevert réteslisztet, és a tojások fehérjéből vert kemény habot valamint a darált diót.
180°C-ra előmelegített sütőben készre sütöm, majd kihűtöm.
A töltelékhez a vajat jól kikeverem a porcukorral, majd hozzáadom a kakaóport és a végén az egész tojásokat.
Ha a tészta kihűlt, egyenletesen eloszlatom rajta a krémet.
A csoki mázhoz, a csoki 3/4 részét a vajjal gőzfürdő felett, alacsony tűzön felolvasztom majd a tűzről levéve beletördelem a maradék 1/4 részt, és folyamatos kevergetés mellett megvárom, amíg elolvad. Ha kész a máz, egyenletesen eloszlatom a krémréteg tetején. Kicsit félre teszek belőle a díszítéshez.
Jól lehűtöm és díszítem, keményre vert tejszínhabbal, magozott meggyel és az újra felmelegített csoki mázzal. Tálalásig, hűtőben tartom.
Jó étvágyat!