Tejfölös gomba, tészta koszorúban
2016. január 05. írta: SzepiÁgi

Tejfölös gomba, tészta koszorúban

A tálalás jelentősége

 

Sokszor a különlegesebben talált ételeket , ( még ha egyszerűbbek is ) jobb ízűnek érezzük és jobb étvággyal fogyasztjuk.
Ez is egy mindennapi étel, de ilyen tálalással újszerűnek tűnt.

005_renamed_by_iws_6.jpg



Ahogy én készítettem:

Ehhez 6-8 főre elegendő 1/2kg gomba, továbbá 1 nagy fej vöröshagyma, 1 nagy dobozos tejföl, 4-5 evőkanál liszt, só, bors, őrölt pirospaprika, 1 teáskanál szerecsendió, 1 teáskanál bazsalikom, zsiradék a dinszteléshez. 0,5 kg spagetti.

Elkészítése nagyon gyors és egyszerű.
A gombát a 4-5cm-es darabokra aprítom.
Egy nagy fej vöröshagymát, apró kockákra vágva zsiradékon dinsztelem. A tűzről levéve adok hozzá két evőkanál paprikát és öntök rá 2dl meleg vizet. A tűzre visszatéve pár percig hagyjuk a hagymával rotyogni. Ezután mehet bele az aprított gomba és a fűszerek. Legalább 20-25 percig főzzük. Addigra a levét is majdnem elfövi.
Készítsünk habarást a tejföl, liszt és 2dl víz felhasználásával. Alaposan keverjük csomómentesre és öntsük a gomba pörkölthöz. Kavargassuk és újra forrástól számított 10 perc elteltével levehetjük a tűzről, mert elkészült. Ízesíthetjük még kevés mustárral vagy citromlével.

Nagyon finom nokedlivel, de egyéb tésztát is adhatunk mellé.
Én hosszú spagettit főztem ki hozzá, bő forró, sós vízben , koszorú alakúra formáltam és tálaltam benne a tejfölös gombát.

004_renamed_by_iws_10.jpg
A koszorú alakot úgy tudjuk készíteni, hogy egy nagyobb tálnak a közepére egy kisebb tálacskát helyezünk lefelé fordítva és a kifőtt tésztát így öntjük a tálba. Fakanállal körbe a kistál mentén jól megnyomkodjuk és pár perc után a tálaló edényt ráfordítjuk a tésztás tálra. Az egészet fejre állítjuk.  Eltávolítjuk a segédeszközöket és a kis tálacskával ki alakított lyukba szedjük a gombát. Jól szedhető és nem folyik ki a szósz!

012_renamed_by_iws_9.jpg

 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr708243728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása