Gesztenyés - pudingos szelet
2017. július 16. írta: SzepiÁgi

Gesztenyés - pudingos szelet

Színes csíkos süti

 

Egy nagyon mutatós és ízletes 7 soros süteményt ajánlok. Szalálkálival készül ezért a fogyasztás napja előtti napon készítsük el, hogy kellően megpuhuljon a tészta.

021_1.JPG

 

Ahogy én készítettem:

Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg cukor, 15 gr szalalkáli, 1 dl tej, 2 tojás, 2 evőkanál meggybefőtt leve vagy színes gyümölcs aroma.
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor, 7 dl tej, cukor ízlés szerint, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 25 dkg gesztenyemassza.
Csoki mázhoz:
20 dkg tortabevonó csokoládé, 1 evőkanál olaj.

Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsolom. A cukrot és a tojást elkeverem a langyos tejben feloldott szalálkálival. Rétestészta keménységű tésztát gyúrok. Kettéosztom és az egyik felébe beleteszek két evőkanál meggylevet. Alaposan összedolgozom és a színes tésztából és fehér tésztából is két cipót készítek.
Minden cipót késfok vastagságúra nyújtok, így lesz két színes és két fehér lapom, amit 10-15 perc alatt egyenként megsütök a tepsi hátoldalán.

A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral simára keverem és felfőzöm, majd hagyom kihűlni.
A margarint a porcukorral habosra keverem és a kihűlt pudinggal összedolgozom.  Ezt a krémet 1/3-2/3 részre osztom. A 2/3 részt összekeverem a gesztenyemasszával, az 1/3 rész eredeti állapotában marad.

Rétegezés:

060_2_renamed_by_iws.jpg


1. sor fehér tészta, 2. sor gesztenyés krém, 3.sor színes tészta, 4. sor puding, 5. sor színes tészta, 6. sor gesztenyés krém, 7. sor fehér tészta.

A tetejét csoki mázzal bevonom:

003_renamed_by_iws_14.jpg


Gőz fölött a tördelt csokoládét felolvasztom és elkeverem 1 evőkanál olajjal. Egyenletesen elterítem a sütemény tetején.

Jó, ha legalább fél napot pihentetjük, hogy a tészta kellően megpuhuljon, mert csak akkor tudjuk szeletelni. Vízzel leöblített késsel szoktam szeletelni. Én ebből a mennyiségből 21 szeletet készítettem.

033_2_renamed_by_iws_4.jpg



Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr7212667881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kalmárné Livia 2017.08.17. 23:22:51

Zseniális ötleteid vannak főzés és sütés terén, te kis konyha tündérke!!!!

SzepiÁgi 2017.08.18. 18:44:22

Köszönöm szépen Lívia, nagyon kedves vagy.
süti beállítások módosítása