Ha szeretjük a virslit, de már unjuk a mustáros- tormás verziót, akkor ajánlok egy kis változatosságot.
Gyorsan elkészül és biztos vagyok benne, hogy senkinek nem okoz csalódást.
Ahogy én készítettem:
Jó minőségű, lehetőleg sertés nem műbeles, füstölt virslit válasszunk erre a célra.
A virsliket karikáztam.
A gombát laskákra szeltem.
Vöröshagymát, tv paprikát, paradicsomot kockára vágtam.
Zsíron a kockázott hagymát és paprikát megdinszteltem, majd a paradicsomot is rátettem. Lecsós alapot készítettem. Erre dobtam a szeletelt gombát, fűszereztem, sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával. A gombát lepirítottam.
Amikor zsírjára sült, meghintettem liszttel és fűszerpaprikával. Ezután a virsli karikákat is hozzáadtam, megszórtam apróra vágott petrezselyemzölddel, kevés vizet öntöttem alá és puhára sütöttem. Finom, szaftos pörköltet kaptam.
Zöldséges durum tészta volt a kísérője. A zöldségek (paradicsom, spenót) miatt, szép színes lett a köret. Bő, olajos, sós vízben puhára főztem. Leöblítettem és jól lecsöpögtettem, majd tálaltam.
Mi „C” vitaminban gazdag, hordós káposztát fogyasztottunk hozzá.
Jó étvágyat!