Sokan nem szeretik ezt a levest, pedig amikor beköszönt a meleg, ennél kellemesebb, üdítőbb levest el sem lehet képzelni. Egyszerű, könnyen elkészíthető és egészséges...
Ahogy én készítem:
A salátát alapos mosás és lecsepegtetés után, apróbb darabokra tépem.
Kevés zsiradékon, kicsit megfonnyasztom.
Megszórom liszttel, egyet-kettőt kavarok rajta és állandó kavargatás mellett felengedem fele-fele arányú tej-víz keverékkel, annyival amennyi levesre lesz szükségünk. Sózóm, borsozom, áttört fokhagymával és apróra vágott kaporral ízesítem.
Jól megkeverem és 10-15 percig hagyom forrni.
A levéből kiveszek és tejfölös ( lehet joghurt is) habarást készítek. Ezt hozzászűröm a leveshez és pár percig kavargatva főzöm.
Tálaláskor, főtt, negyedelt tojásokat teszek a tetejére. Aki szereti kicsit savanykásan, citromlével teheti ezt meg.
A főtt tojás helyett készíthetünk buggyantott tojást vagy ízlés szerint más feltétet is, de el is hagyható.
Jó étvágyat!