Ez az étel pillanatok alatt elkészül és nagyon finom. A receptet tovább tartott megírni, mint az ételt elkészíteni. A májnak nagyon rövid a sütési ideje. Egy jó félóra alatt egy komplett,csodás ételt tálalhatunk.
Ahogy én készítettem:
A sertésmájat 1-1,5 cm széles metéltre vágtam, a hagymát négyfelé és cikkekbe, tehát egy kör negyedébe. Arányaiban a máj súlyának 80%-a a hagyma tömege. (1 kg májhoz, 80 dkg hagyma)
Zsírt olvasztok és ezen megdinsztelem a hagymát, amihez adok 1-2 db hámozott és darabolt paradicsomot is. Amikor a paradicsom szétfőtt és a hagyma is megdinsztelődött hozzáöntöm a szeletelt májat. Ízesítem borssal, majorannával és kakukkfűvel. Gyakori kevergetés mellett, közepes lángon 15-20 perc alatt készre sütöm. Csak amikor levettem a tűzről akkor sózom.
Egyszerű köménymagos főtt hasábburgonyát tálaltam hozzá.
A burgonyát meghámoztam és hasábokra vágtam. Sós, köménnyel ízesített vízben puhára főztem. Amikor megfőtt, leszűrtem és melegen tálaltam.
Remek kiegészítője lett a joghurtos-mentás cukkini saláta:
A cukkinik végeit levágtam, megmostam és héjastól vékony karikákra szeltem. 2 dl joghurtot ízlés szerint megsóztam és aprított mentalevéllel összekevertem. A cukkinire reszeltem egy fél citrom héját és a levét is rányomtam. Végül a mentás joghurttal összekevertem. Ha valaki savanyúnak érezné, akkor mézzel lehet édesíteni.
Nagyon jól illet a májhoz.
Jó étvágyat!