Párizsipörkölt, burgonyával
2015. augusztus 27. írta: SzepiÁgi

Párizsipörkölt, burgonyával

Olcsón, gyorsan, finomat!

 

dsc03852_renamed_by_iws.jpg

 

Azok figyelmébe ajánlom ezt a receptemet, akik gyorsan, olcsón szeretnének egy laktató egytálételt készíteni.


Hozzávalók 6 személyre:
1 kg burgonya, 40 dkg párizsi (nem szeletelve), 1 db nagyobb fej vöröshagyma, 1 db édes paprika, 1 db paradicsom, 1 nagy poharas tejföl, 15 dkg reszelt füstölt sajt, olaj, pirospaprika, só, bors, ételízesítő.


Elkészítése:
A párizsit kb. 1 cm- es kockákra daraboljuk.
A vöröshagymát apró kockákra vágva olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zöldpaprikát szeletelve, a paradicsomot aprítva és 2 dl vízzel felengedve, néhány percig főzzük, hogy megpuhuljon.
Ezt követően hozzáadjuk a felkockázott párizsit, pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön zsírjára sütjük.


A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. Sós, ételízesítős vízben puhára főzzük, vigyázva arra, hogy szét ne essen. Ha megfőtt, leszűrjük.


Ha mind két alkotórész elkészült, a fele tejföllel összekeverjük őket. A másik felét tálaláskor kínáljuk.


Kivajazott tepsibe öntjük eligazgatva és előmelegített sütőben átsütjük. Ha a teteje elkezd pirosodni, rászórjuk a reszelt sajtot. Miután a sajt ráolvadt, kivesszük a sütőből és kész is a remek egytálételünk.


Kicsit díszítve még étvágygerjesztőbbé tehetjük. Friss zöldségekből készült, színes salátával tálalva és a tejfölt kínálva hozzá, nagyon finom!


040_renamed_by_iws_1.jpg



Jó étvágyat !

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr67737568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása