Szeretjük a sajtokat egyik kedvencünk a camembert. Sülve pedig egyenesen imádjuk! Most az almával tökéletes combót alkottak.
Ahogy készítettem:
A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
Az almákat megmostam, szárazra töröltem, majd 1 cm-es szeletekbe vágtam. Alufóliával kibélelt tepsibe helyeztem, megszórtam apróra vágott metélőhagymával, zsályával.
30-40 percig sütöttem, amíg az alma megpuhult, de még volt tartása.
Mandula szeleteket száraz serpenyőben megpirítottam és ezzel szórtam meg a sült almákat. Díszítettem még gránátalmával.
Fadobozos camembert sajtot vásároltam. A papír csomagolásából kibontottam és visszatettem a dobozába. Pár bemetszést ejtettem a felületén és ezekbe helyeztem vékony szeletekbe vágott fokhagymát és rozmaring ágat.(Az egyik vágásba fokhagyma, a másikba rozmaringág.)
Meglocsoltam a tetejét 2 evőkanál muskotályos fehérborral.
20-30 percig sütöttem, ekkor kellemesen lággyá vált a sajt.
Az fűszeres sült álmával és pirított mandulával tálaltam.
Jó étvágyat!