Grenadírmars (krumplistészta), ahogy mi  szeretjük
2015. szeptember 23. írta: SzepiÁgi

Grenadírmars (krumplistészta), ahogy mi szeretjük

"Turbózott" krumplistészta

 

Megint egy egyszerűen, gyorsan és olcsón elkészíthető ételt hoztam. Mi egy kicsit felturbózva szoktuk fogyasztani, amit mindjárt be is mutatok.


041_renamed_by_iws.jpg

Ahogy én készítem:

Egy tenyérnyi szalonnát kiolvasztok és a zsírjában megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát.
A tűzről levéve, adok hozzá pirosparikát, paradicsomot apróra vágva, zöldpaprikát apróra vágva, zúzott fokhagymát, sót, borsot felengedem egy kevéske vízzel és jól összeforralom.

A burgonyát, hámozás után, nem túl nagy kockákra vágom.

Ha a pörköltlevünk jól összeforrt, beleteszem az aprított burgonyát, alaposan átforgatom a lében, és még annyi vizet adok hozzá, ami nem lepi el. Ebben puhára főzöm a burgonyát, de csak annyira, hogy sűrű leve legyen és maradjanak benne krumpli darabkák is.

A tésztát (nagykockát), olajos, sós, bő forró vízben kifőzöm, jól lecsöpögtetem. Ha igazán finomat szeretnénk enni, akkor készítsük házilag a tésztát.

Miután a krumpli és a tészta is megfőtt, a kettőt vegyítem.

Mi egy kicsit „turbózni szoktuk”, hogy laktatóbb legyen.
A virsliket olajban elkevert ételízesítővel bedörzsölöm, bevagdosom és teflonbevonatú edényben, szép barna színűre sütöm.

Ezt a krumplis tészta tetejére teszem tálaláskor és csemege uborkát is kínálok hozzá.

026_renamed_by_iws_1.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr337810448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása