Grenadírmars (krumplistészta), ahogy mi  szeretjük
2015. szeptember 23. írta: SzepiÁgi

Grenadírmars (krumplistészta), ahogy mi szeretjük

"Turbózott" krumplistészta

 

Megint egy egyszerűen, gyorsan és olcsón elkészíthető ételt hoztam. Mi egy kicsit felturbózva szoktuk fogyasztani, amit mindjárt be is mutatok.


Ahogy én készítem:

Egy tenyérnyi szalonnát kiolvasztok és a zsírjában megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát.
A tűzről levéve, adok hozzá pirosparikát, paradicsomot apróra vágva, zöldpaprikát apróra vágva, zúzott fokhagymát, sót, borsot felengedem egy kevéske vízzel és jól összeforralom.

A burgonyát, hámozás után, nem túl nagy kockákra vágom.

Ha a pörköltlevünk jól összeforrt, beleteszem az aprított burgonyát, alaposan átforgatom a lében, és még annyi vizet adok hozzá, ami nem lepi el. Ebben puhára főzöm a burgonyát, de csak annyira, hogy sűrű leve legyen és maradjanak benne krumpli darabkák is.

A tésztát (nagykockát), olajos, sós, bő forró vízben kifőzöm, jól lecsöpögtetem. Ha igazán finomat szeretnénk enni, akkor készítsük házilag a tésztát.

Miután a krumpli és a tészta is megfőtt, a kettőt vegyítem.

Mi egy kicsit „turbózni szoktuk”, hogy laktatóbb legyen.
A virsliket olajban elkevert ételízesítővel bedörzsölöm, bevagdosom és teflonbevonatú edényben, szép barna színűre sütöm.

Ezt a krumplis tészta tetejére teszem tálaláskor és csemege uborkát is kínálok hozzá.



Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/7810448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása