Megint egy egyszerűen, gyorsan és olcsón elkészíthető ételt hoztam. Mi egy kicsit felturbózva szoktuk fogyasztani, amit mindjárt be is mutatok.

Ahogy én készítem:
Egy tenyérnyi szalonnát kiolvasztok és a zsírjában megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát.
A tűzről levéve, adok hozzá pirosparikát, paradicsomot apróra vágva, zöldpaprikát apróra vágva, zúzott fokhagymát, sót, borsot felengedem egy kevéske vízzel és jól összeforralom.
A burgonyát, hámozás után, nem túl nagy kockákra vágom.
Ha a pörköltlevünk jól összeforrt, beleteszem az aprított burgonyát, alaposan átforgatom a lében, és még annyi vizet adok hozzá, ami nem lepi el. Ebben puhára főzöm a burgonyát, de csak annyira, hogy sűrű leve legyen és maradjanak benne krumpli darabkák is.
A tésztát (nagykockát), olajos, sós, bő forró vízben kifőzöm, jól lecsöpögtetem. Ha igazán finomat szeretnénk enni, akkor készítsük házilag a tésztát.
Miután a krumpli és a tészta is megfőtt, a kettőt vegyítem.
Mi egy kicsit „turbózni szoktuk”, hogy laktatóbb legyen.
A virsliket olajban elkevert ételízesítővel bedörzsölöm, bevagdosom és teflonbevonatú edényben, szép barna színűre sütöm.
Ezt a krumplis tészta tetejére teszem tálaláskor és csemege uborkát is kínálok hozzá.

Jó étvágyat!