Frissen vágott disznóból, frissen töltött hurkából, kolbászból, comb darabokból készült ez az étel. Ki egészítője a brokkolis krumplipüre és a kovászolt káposzta volt.
Ahogy én készítettem:
Disznózsírban teflon edényben sütöttem a hurkát és a kolbászt (ezt hústűvel sütés előtt pár helyen megszurkáltam). A hurka korábban megsül, erre figyelni kell és menet közben kiszedni.
A visszamaradt zsiradékon készült a hús. A combot, apróbb darabokra vágtam, sóztam, borsoztam és zúzott fokhagymával is bekentem.
A zsírban apróra vágott hagymát dinszteltem, majd fűszerpaprikát szórtam bele és hozzáadtam a húsdarabokat. Egy kevés vízzel és fehérborral felengedve, puhára pároltam.
Krumplit héjában főztem. Brokkolit pároltam.
Miután a krumpli megfőtt, meghámoztam és krumplinyomón átnyomtam, még melegen vajat adtam hozzá és alaposan kikevertem. Ízesítettem, sóval, fehérborssal, kevéske szerecsendióval, majd a párolt brokkolival összekevertem. A brokkoli nagyon szép színt kölcsönzött a krumplinak.
Házilag kovászolt káposztát tálaltam mellé. Ennek a receptjét, már korábban ismertettem.
Jó étvágyat!