Én és a családom imádjuk a tartalmas, sűrű leveseket. A most bemutatott is azok közé tartozik. Akár egytálételként is fogyasztható! Hamissága abból adódik, hogy a tésztát nem saját kezűleg készítettem, hanem vásároltam.
Ahogy én készítettem:
2 szál sárgarépát, 1 szál gyökeret, közepes fej karalábét, 15 cm hosszú póréhagymát, 3 szárzellert, 1 db piros kaliforniai paprikát, egy marék zöldborsót, 1 csokor petrezselyemzöldet használtam az elkészítéséhez.
A zöldségeket meghámoztam és recés zöldségvágó késsel aprítottam.2 evőkanál kacsazsíron a zöldségeket a borsó és a petrezselyemzöld kivételével dinszteltem 15 percig.
Ezt követően megszórtam 2 evőkanál rizsliszttel, 1 csapott evőkanál őrölt fűszerpaprikával, 2-3 percig kavargatva pirítottam és felöntöttem 2 l zöldség alap lével. Sóztam, borsoztam.
Lefedtem és a zöldségek puhulásáig főztem.
Amikor még roppanósak voltak a zöldségek, készen vásárolt, gomba töltelékes tortelloni tésztát főztem bele. A tésztával egyidejűleg egy marék zöldborsót és 1 csokor aprított petrezselyem zöldet is beleszórtam.
10 perc után el is készült a tartalmas, nagyon finom levesem.
Jó étvágyat!