Régen a szegény emberek eledelének tartották ezt az ételt. Manapság viszont "kuriózumként" tarhatjuk számon.
Mindenki saját szája - íze szerint ízesíti, így természetes, hogy kivívja a kedvelt étel elismerést.
Ahogy én készítem és a családom szereti:
Egy jókora darab füstölt szalonnát, nem túl apró darabokra vágok. Nem egészen, csak üvegesre kiolvasztom.
A szalonna zsiradékon, nagy fej kockázott vöröshagymát dinsztelek. Én pár szem köményt is teszek bele, majd megszórom fűszerpaprikával, jön rá az összedarabolt krumpli, 2-3 gerezd fokhagyma, őrölt bors, 1-1 paradicsom, zöldpaprika és a darabolt füstölt kolbász. Összekeverem és felöntöm vízzel, sózom vagy ételízesítőt is használhatunk. Amikor már megfőtt a krumpli, azon melegében tálalom.
Savanyúság illik hozzá, de mi kapros, fokhagymás, tejfölös salátával és ropogós házikenyérrel szeretjük igazán.
Jó étvágyat!