Szeretjük az egyszerű és mégis finom ételeket. Ilyen ez a főzelék is.

Ahogy én készítem:
A kelkáposztát alaposan megmosom, a torzsát eltávolítom és ujjnyi vastag csíkokra vágom.
A burgonyát (1 kg káposztához számítva, 30-40 dkg burgonya) meghámozom, és apró kockákra vagdosom.
Felteszem főni ezeket együtt annyi vízben, ami bőven (egy ujjnyira) ellepi. Ízesítem sóval, borssal, zúzott fokhagymával, köménnyel, ételízesítővel.
Ha a káposzta és a burgonya is megfőtt, rántást készítek (zsiradék, liszt, kevés fűszerpaprika) felengedem a káposzta főzőlevével és simára keverem. Szűrőkanálon keresztül visszaszűröm, a főzelékre (ez fogja besűríteni) és állandó kavargatás mellett újra forralom.
Amikor már eloltottam alatta a lángot, egy nagypohár tejfölt belekeverek. Alaposan eldolgozom a főzelékbe.
Vöröshagymát apró kockákra aprítok, és zsiradékon kissé megfonnyasztom. A kolbászt (ki, milyet szeret, ha nem ízesített, akkor ételízesítővel be lehet dörzsölni) bevagdalom és a hagymás zsiradékon minden oldalról szép pirosra sütöm.

Ez lesz a feltét a főzelékre.

Jó étvágyat!