Ezt a levest, saját magam által befőzött, paradicsompüréből készítettem. Így adalék anyagokat nem tartalmaz és felidézi a nyár ízeit. Nagyon gyorsan elkészül és egészséges, finom, kissé olaszos ízekkel. A grízes galuska, pedig laktatóvá is teszi.
Ahogy én készítettem:
A paradicsompürét, zsíron megfuttattam és liszttel megszórtam. Rövid pirítás után felöntöttem a szükséges mennyiségű vízzel, simára kevertem. Fűszereztem, sóval, bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, pici nádcukorral. Egy megtisztított, bevagdalt vöröshagymát dobtam bele. Fűszertojásba zeller-és petrezselyemzöldet is belelógattam. Egy félórát forraltam, majd a darabos ízesítőket kiszedtem belőle.
Közben grízes galuskát készítettem:
A tojásokat zsírral habosra kevertem, sóztam egy rész búzadarát és két rész lisztet kevertem hozzá, annyit, hogy ne túl kemény tésztát kapjak. Pihentettem 20-25 percet és a gyöngyöző levesbe szaggattam.
Néhány perces főzés után, levettem a tűzről és tálaltam.
Jó étvágyat!