Tejszínes tengergyümölcsei, spagettivel
2016. január 20. írta: SzepiÁgi

Tejszínes tengergyümölcsei, spagettivel

A mi kuriózumunk

 

Nálunk kuriózum ennek az ételnek a készítése és fogyasztása. Sokan biztosan azt mondják, pfujjjjj...mi két naponként is fogyasztanánk.
Sajnos nem tartozik az olcsó kategóriába...

023_renamed_by_iws_7.jpg

Ahogy én készítem:

Az olajon megpirítom a feldarabolt hagymát, a zeller szárat, majd felöntöm 1 dl fehérborral és kicsit megpárolom. Hozzáadom a fagyasztott tengergyümölcseit, dúsítom 2 dl főzőtejszínnel, együtt forralom 1-2 percig. Ízesítem sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, bazsalikommal, de ezekkel már nem forralom sokáig.


A tésztát megfőzöm és leszűröm. A leszűrt spagettit tálra vagy tányérra teszem, tetejére a szószt és tálaláskor még apróra vágott zöld fűszerekkel is megszórom.

Az előkészületekkel együtt is csak 35-40 perc és élvezhetjük kedvenc ételünket.

025_renamed_by_iws_9.jpg

 
Jó étvágyat!




A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr78288970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása