Nálunk kuriózum ennek az ételnek a készítése és fogyasztása. Sokan biztosan azt mondják, pfujjjjj...mi két naponként is fogyasztanánk.
Sajnos nem tartozik az olcsó kategóriába...
Ahogy én készítem:
Az olajon megpirítom a feldarabolt hagymát, a zeller szárat, majd felöntöm 1 dl fehérborral és kicsit megpárolom. Hozzáadom a fagyasztott tengergyümölcseit, dúsítom 2 dl főzőtejszínnel, együtt forralom 1-2 percig. Ízesítem sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, bazsalikommal, de ezekkel már nem forralom sokáig.
A tésztát megfőzöm és leszűröm. A leszűrt spagettit tálra vagy tányérra teszem, tetejére a szószt és tálaláskor még apróra vágott zöld fűszerekkel is megszórom.
Az előkészületekkel együtt is csak 35-40 perc és élvezhetjük kedvenc ételünket.
Jó étvágyat!