Egy kis módosítással, nagyon finom fasírtot fogyasztottunk. Sokkal finomabb mint az "őse".

Ahogy én készítem:
Zsömléket áztatok tejbe, majd alaposan kinyomkodom és pépesre gyúrom.
A darált húst, fűszerezem ízlésnek megfelelően, mint a fasírtot. Én teszek bele, reszelt vöröshagymát, fokhagymát bőven, borsot, őrölt köményt, fűszerpaprikát, sót. Alaposan összedolgozom és a pépes zsömlét is hozzáadom. Beleütök annyi nyers tojást, ahány zsömlét használtam. Jól összegyúrom, és legalább félórát hagyom állni, hogy az ízek összeérjenek.

Utána rudacskákat formázok belőlük és egy csík baconnel körbetekerem.

Bő forró zsírban közepes hőfokon, kisütöm néha átforgatva, hogy átsüljön.

Papírtörlővel leitatom róla a felesleges zsiradékot.

Petrezselymes burgonyával fogyasztottuk.
Ehhez a burgonyát meghámozom, hasábokra vágom és sós, ételízesítős vízben megfőzöm.
Közben vöröshagymát apró kockákra vágva, zsíron dinsztelek és egy nagy csokor petrezselyem zöldet apróra aprítva hozzáadok. Néhányszor átforgatom és leveszem a tűzről.
Amikor a krumpli megfőtt, leszűröm és a petrezselymes zsírban megforgatom.
Tálalom.

Jó étvágyat!