Baconos vagdalt rudak, petrezselymes burgonyával
2016. március 16. írta: SzepiÁgi

Baconos vagdalt rudak, petrezselymes burgonyával

Reform fasírt

 

Egy kis módosítással, nagyon finom fasírtot fogyasztottunk. Sokkal finomabb mint az "őse".

Ahogy én készítem:
Zsömléket áztatok tejbe, majd alaposan kinyomkodom és pépesre gyúrom.
A darált húst, fűszerezem ízlésnek megfelelően, mint a fasírtot. Én teszek bele, reszelt vöröshagymát, fokhagymát bőven, borsot, őrölt köményt, fűszerpaprikát, sót. Alaposan összedolgozom és a pépes zsömlét is hozzáadom. Beleütök annyi nyers tojást, ahány zsömlét használtam. Jól összegyúrom, és legalább félórát hagyom állni, hogy az ízek összeérjenek.

Utána rudacskákat formázok belőlük és egy csík baconnel körbetekerem.


Bő forró zsírban közepes hőfokon, kisütöm néha átforgatva, hogy átsüljön.


Papírtörlővel leitatom róla a felesleges zsiradékot.


Petrezselymes burgonyával fogyasztottuk.
Ehhez a burgonyát meghámozom, hasábokra vágom és sós, ételízesítős vízben megfőzöm.
Közben vöröshagymát apró kockákra vágva, zsíron dinsztelek és egy nagy csokor petrezselyem zöldet apróra aprítva hozzáadok. Néhányszor átforgatom és leveszem a tűzről.
Amikor a krumpli megfőtt, leszűröm és a petrezselymes zsírban megforgatom.
Tálalom.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/8487400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása