Baconos vagdalt rudak, petrezselymes burgonyával
2016. március 16. írta: SzepiÁgi

Baconos vagdalt rudak, petrezselymes burgonyával

Reform fasírt

 

Egy kis módosítással, nagyon finom fasírtot fogyasztottunk. Sokkal finomabb mint az "őse".

032_renamed_by_iws.jpg

Ahogy én készítem:
Zsömléket áztatok tejbe, majd alaposan kinyomkodom és pépesre gyúrom.
A darált húst, fűszerezem ízlésnek megfelelően, mint a fasírtot. Én teszek bele, reszelt vöröshagymát, fokhagymát bőven, borsot, őrölt köményt, fűszerpaprikát, sót. Alaposan összedolgozom és a pépes zsömlét is hozzáadom. Beleütök annyi nyers tojást, ahány zsömlét használtam. Jól összegyúrom, és legalább félórát hagyom állni, hogy az ízek összeérjenek.

003_renamed_by_iws.jpg

Utána rudacskákat formázok belőlük és egy csík baconnel körbetekerem.

013_renamed_by_iws.jpg


Bő forró zsírban közepes hőfokon, kisütöm néha átforgatva, hogy átsüljön.

015_renamed_by_iws.jpg


Papírtörlővel leitatom róla a felesleges zsiradékot.

018_renamed_by_iws.jpg


Petrezselymes burgonyával fogyasztottuk.
Ehhez a burgonyát meghámozom, hasábokra vágom és sós, ételízesítős vízben megfőzöm.
Közben vöröshagymát apró kockákra vágva, zsíron dinsztelek és egy nagy csokor petrezselyem zöldet apróra aprítva hozzáadok. Néhányszor átforgatom és leveszem a tűzről.
Amikor a krumpli megfőtt, leszűröm és a petrezselymes zsírban megforgatom.
Tálalom.

026_renamed_by_iws.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr468487400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása