Ha szorít a cipő főzésileg, akkor is készíthetünk gyorsan, finomat! Ebben nagy segítségünkre lehet egy edény, a wok. Nem igazán szoktam kész és félig kész ételeket vásárolni, de most kivételt tettem mivel a szükség törvényt bont.Megtetszett a mélyhűtött parajos galuska, ami nagyon finomnak bizonyult és remek kiegészítője lett a ragunak.
Ahogy én készítettem:
Erre a célra csirkemell nyesedéket ( kb. 1 kg) használtam, ami nagyon megfelelt, mert közel azonos nagyságú darabkák voltak.
Zöldségeket aprítottam (tetszésünknek megfelelőt) én két színű sárgarépát, brokkolit, karfiolt.
Wok-ban készítettem.
Két nagyobb fej vöröshagymát aprítottam és olíva olajon (2 dl) megdinszteltem. Ezt követően hozzáadtam a csirkemell darabkákat és fehéredésig pároltam, majd az aprított zöldségeket is hozzákevertem.
Ízesítettem sóval, borssal, fűszerpaprikával, zúzott fokhagymával, megszórtam aprított petrezselyemzölddel. Addig sütöttem, amíg a levét teljesen elfőtte és a hús omlóssá a zöldségek puhává váltak. Utána felöntöttem 3,5 dl főzőtejszínnel és állandó kavargatás mellett újból felforraltam. Tálalásig melegen tartottam.
Parajos galuskával fogyasztottuk, amit mélyhűtöttként vásároltam.
Forrásban lévő bő, sós vízben felengedés nélkül öntöttem bele és addig főztem amíg feljöttek a víz tetejére. Akkor leszűrtem, jól lecsöpögtettem.
Olajat hevítettem és néhányszor átforgattam benne a galuskákat.
Melegen tálaltam. Nagyon finom volt a zöldséges raguval.
Jó étvágyat!