A szószos húsok nálunk mindig bejönnek.Most is tejfölös husira készültem, aztán menet közben gondoltam egyet és tejfölös helyett, vadas ízesítésű szószt készítettem. Nem bántam meg, mert sokkal finomabb. ízesebb lett és jobban esett a családnak is.

Ahogy én készítettem:
A sertéscombot (1 kg) tetszés szerint, lehetőleg egyforma nagyságúra daraboltam.
Egy nagy fej vöröshagymát apró kockákra vágtam és zsíron megdinszteltem. Utána a tűzről levéve, fűszerpaprikát adtam hozzá és 2,5 dl vízzel felengedve alaposan kikevertem. Rádobtam a darabolt húsokat és fűszereztem, sóval, borssal, zúzott fokhagymával. A hús puhulásáig sütöttem, de már folyadékot nem adtam hozzá. Amikor megsült, kiszedtem a zsírjából.
A visszamaradt zsiradékon durvára lereszelt sárgarépát, karikázott fehérrépát dinszteltem. Felöntöttem annyi húslével ( ha nincs víz is jó) ami ellepte.
Ízesítettem őrölt babérral, borssal, sóval, cukorral és mustárral. Puhára pároltam a zöldségeket, majd botmixerrel pépesítettem.
Beleöntöttem 3,5 dl főzőtejszínt, hozzáadtam a sült hús darabokat és összeforraltam. Ha szükséges utána ízesíthetjük sóval, cukorral, citromlével.
A zöldséges durum tésztát bő, forró sós vízben kifőztem, lecsepegtettem és a szószos hússal tálaltam.
Jó étvágyat!