Nem kell mindig bonyolult és sok hozzávalóból álló ételeket készíteni. Néha az egyszerű sokkal finomabb. Az egyszerűség jegyében született meg ez a finom és tartalmas levesem is.

Ahogy én készítettem:
Egy nagyobb szál sárgarépát meghámoztam és karikákra vágtam.
A szafaládékat is karikákra szeltem.
Egy nagy csokor petrezselyem zöldet összeaprítottam.
Burgonyát hámoztam és kockákra vágtam.
Zsíron egy nagy fej apró kockákra vágott vöröshagymát dinszteltem majd hozzáadtam a sárgarépát és a szafaládét is.
Néhány percig együtt pároltam, majd a tűzről levéve fűszerpaprikával, sóval, borssal ízesítettem. Megszórtam étkezési keményítővel. Jól összekavartam és a tűzre visszatéve, állandó kevergetés közben felengedtem a leves mennyiségének megfelelő vízzel.
Amikor a leves felforrt bele tettem a krumpli kockákat és annak puhulásáig főztem.

Házi csipetkével tettem még tartalmasabbá, amit külön főztem ki és csak tálaláskor adtam a leveshez.

Jó étvágyat!