Medvehagymás sörkorcsolya
2017. április 14. írta: SzepiÁgi

Medvehagymás sörkorcsolya

Nem brummog, de nagyon finom

 

Baráti összejövetelekkor, nagy beszélgetések közepette nagyon jól esik ez az aprócska rágcsálni való. Jó csúszik rá a sör! De egyedül fogyasztva is kitűnő.

Ahogy én készítettem:
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 25 dkg vaj, 3 dkg élesztő (1 dl tejben 1 dkg cukorral felfuttatva), 1 csokor (10 szál) medvehagyma ,só.

Elkészítése:
A tésztát (a medvehagymáig írt hozzávalókból) összedolgoztam és 0,5 órát kelesztettem, majd elnyújtottam.


Az összevágott medvehagyma felét rászórtam és feltekertem, elnyújtottam, majd összehajtogattam és langyos helyen 20 percet pihentettem.


Ezt követően újra nyújtottam és rászórtam a maradék hagymát.


Feltekertem, ujjnyi vastagra nyújtottam. Berácsoztam a tetejét, pogácsa szaggatóval daraboltam.


Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyeztem, megkentem a tetejét tojás sárgájával, pihentettem még 10 percet.


Előmelegített sütőben sütöttem, 180 fokon 15-20 percig.
Ebből az adagból a közepes méretű pogácsa szaggatóval készítve kb. 80 db lesz.

 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/12427303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása