Imádjuk a mediterrán jellegű ízeket és gyakran alkalmazom is a konyhánkban. A mostani ételemben a mozzarella, az aszalt paradicsom, a hús, a paradicsom szósz és mediterrán fűszerek csodás ízei érvényesülnek.
Ahogy én készítettem:
80 dkg sertéscombot, szeletekre vágtam, kiklopfoltam. Mind két oldalról sóztam és borsoztam.
25 dkg nagyméretű mozzarellát, annyi szeletbe vágtam, ahány szelet lett a hús (nálam 10 szelet).
Aszalt paradicsomból is 10 csíkot készítettem elő, valamint egy nagyobb rozmaring ágat daraboltam.
Amikor ezekkel elkészültem, a hússzeleteket megtöltöttem.
Egy szelet húst kiterítettem, a közepére helyeztem a mozzarella karikát, erre egy csík aszalt paradicsomot és egy darabka rozmaringágat.
Szorosan feltekertem a húst. Ezt minden szelettel végig csináltam.
Miután elkészültem a tekercsekkel, egy megfelelő méretű tűzálló edénybe szorosan egymás mellé leraktam. Aláöntöttem 1,5 dl vörösbort, rádaraboltam egy paradicsomot, közészúrtam két cikk tv paprikát és mellé illetve a tetejére helyeztem pár kisebb rozmaring ágat és bazsalikom levelet.
Sütőbe tettem és 200 fokon sütöttem, amíg a bort elpárologta (1 óra).
Ez alatt paradicsomszószt készítettem:
Kevéske olajon megfuttattam a paradicsom pürét (5 dl), egy evőkanál liszttel megszórtam és simára kevertem. Felengedtem húslével, ízesítettem, sóval, borssal, zúzott fokhagymával,oregánóval, bazsalikommal, rozmaringgal, cukorral (ezekből ízlés szerint) és a kívánt sűrűségűre főztem állandó kavargatás mellett.
Amikor a hús alatt már csak kevés folyadék volt (1 óra elteltével) kivettem a sütőből és meglocsoltam a paradicsomszósz egy részével (a többit külön tálaltam) és 180 fokra csökkentettem a sütő hőfokát.
Újra visszatettem a húsokat és még fél órát sütöttem.
Durum spagettit főztem köretként:
Bő forró, sós némi olajjal ellátott vízben. Nem tördeltem a tésztát, hanem egészbe főztem, néha átkavargatva. Ügyeljünk arra, hogy annyi ideig főzzük, hogy még roppanós maradjon. Amikor megfőtt, leszűrtem és alaposan lecsepegtettem. Melegen tálaltam.
Jó étvágyat!