Ebben az ételemben a hagyományosnak nevezhető hús és a reform köret tökéletes összhangot alkottak. Csodás ízeket élvezhettünk.
Ahogy én készítettem:
A csirkecombokat (6db =1,8 kg) megmostam, majd szárazra töröltem.
Pácot készítettem az alábbi összetevőkből:
3 evőkanál olaj, 1evőkanál mustár, 1evőkanál méz, 1kávéskanál őrölt fűszerpaprika, 1 kávéskanál só, kevés frissen őrölt bors.
Alaposan összekevertem és bedörzsöltem vele a csirkecombokat. Egy zárható edénybe tettem és lefedve a hűtőben tartottam további felhasználásig. Ezt a műveletet jó előző nap este elvégezni.
Másnap, egy megfelelő méretű tepsit alaposan kiolajoztam és a pácléből a combokat belesorakoztattam. Kenőecsettel a páclevet elsimítottam rajta. A maradék páclevet félretettem.
Lefedtem alufóliával és 180 fokos sütőben sütöttem a hús puhulásáig (50 perc).
Félidőben a félretett páclével átkentem és újból visszatakarva tovább sütöttem.
Amikor a hús puhává vált, leemeltem róla a fóliát, újból kenőecsettel átkentem a páclével és 200 fokra emelve a hőfokot kicsit pirítottam a húst. Tálalásig melegen tartottam.
Körete, sütőtökös-batáta volt.
Ehhez a sütőtököt daraboltam és megsütöttem. A sült tök héját eltávolítottam és 30 dkg-ot használtam a tökből a körethez.
60 dkg batátát (édesburgonya) meghámoztam, kockákra vágtam és annyi sós vízben, ami ellepi odatettem főni. Amikor megfőtt, leszűrtem.
Vegyítettem a sütőtökkel és együtt pépesítettem.
Ízesítettem, 2 gerezd zúzott fokhagymával,1 kávéskanál őrölt chilivel, 1,5 cm hosszúságú reszelt friss gyömbérrel, szükség szerint sóval és 10 dkg vajjal pürésítettem.
Tálaláskor fekete olívabogyóval díszítettem.
Jó étvágyat!