Hagymaleves sült-sajthabbal
2017. november 25. írta: SzepiÁgi

Hagymaleves sült-sajthabbal

Ínycsiklandó immunerősítő leves

 

A "szezonális" nátha időszakokban legjobb a természetes alapanyagokból készült ételekkel történő immunerősítés.
Ilyen alapanyag többek között a hagyma is. Én most levest készítettem belőle, melynek érdekessége a sült a sajthab.



Ahogy készítettem:

3 nagy fej vöröshagymát fél karikára, 3 db szikkadt zsemlét kockákra vágtam.


5 evőkanál olajon elkezdtem dinsztelni a hagymát, és amikor üvegessé vált hozzáadtam a zsemle kockákat is. Néhányszor átkavartam, felöntöttem 2,5 l marhahús lével (lehet zöldség vagy más húslé is, akár leveskockából készítve). Addig főztem, amíg a zsemle teljesen szét nem ázott benne. Sóval és fehérborssal ízesítettem.



Közben elkészítettem a sajthabot:
10 dkg trappista és 10 dkg füstölt sajtot reszeltem. 4 tojás fehérjét kemény habbá vertem, majd óvatosan belekevertem a sajtokat.



Amikor a leves elkészült, átöntöttem egy tűzálló tálba és a sajthabot a tetejére halmoztam kanállal.
Forró sütőbe tettem.




Addig sütöttem, amíg a hab szép színt nem kapott.



Melegen tálaltam és frissen készült pirítós kenyeret kínáltam hozzá.



Gyorsan elkészül és az immunrendszerünk is hálás lesz érte, mi pedig egy csodás ízzel leszünk gazdagabbak! Ez a mennyiség 6-8 személy részére tökéletesen elegendő.

 




Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/13380679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása