Én nagyon szeretem a tésztás ételeket. Variálni is imádom. Sütve még most készítettem ezt először .
Ahogy én készítettem:
A sonkát apró kockákra vágtam, a sajtot megreszeltem.
A színes durum pennét (paradicsomos, spenótos, sima), bő, sós forrásban lévő vízben kifőztem, és lecsöpögtettem.
A kockára vágott sonkát, vajon megpirítottam.
Carbonara mártást készítettem:
Vajon, apránként adagolva hozzá, a reszelt sajtot megolvasztottam. Ízesítettem sóval, fehérborssal, zúzott fokhagymával, apróra vágott petrezselyem-és zeller zölddel, snidlinggel.
20%-os tejszínt öntöttem hozzá és állandó kevergetés mellett jól kiforraltam, majd a pirított sonkakockákat is hozzá kevertem. Ha sűrű lenne, tejjel lehet hígítani.
A mártást összekevertem a kifőtt pennével .
Megfelelő méretű tepsit, alaposan kivajaztam, zsemlemorzsáztam
.
Ebbe terítettem el a tésztát és sütőbe tettem. Fél órát sütöttem.
Akkor megszórtam bőségesen reszelt sajttal (a füstölt finomabb), és visszatettem a sütőbe, amíg a sajt megolvadt a tetején és szép színt kapott.
Sült almát készítettem:
Az almák magházát eltávolítottam és annak helyét mézzel meglocsoltam, fahéjat szórtam bele. Alufóliába csomagoltam és a sütőbe, 10 perc alatt készre sült.
Nagyon finom kiegészítője lett a sült tésztának.
Jó étvágyat!