Töltött karalábé
2015. december 10. írta: SzepiÁgi

Töltött karalábé

A tavasz íze...

 

Már a zöldségesekben is hozzájuthatunk zsenge karalábéhoz. Én a fehér héjút ajánlom. Csodás, ízeket élvezhetünk.

dsc03821_renamed_by_iws.jpg

Én így készítem:

A karalábékat kivájom, a forgácsokat félre teszem.

dsc03819_renamed_by_iws.jpg
Vöröshagymát apró kockára vágva, kevés olajon üvegesre párolom.
Rizst főzök és hagyom kihűlni.
A darált húst fűszerezem (só, bors, pici pirospaprika, őrölt köménymag, egy csokor kapor). 
Hozzákeverem a kihűlt rizst, a párolt vöröshagymát, adok hozzá, zúzott fokhagymát, beleütök egy nyers tojást és jól összedolgozom a masszát.
Megtöltöm a karalábékat, ami töltelék kimarad, abból kis gombócokat készítek.

dsc03818_renamed_by_iws.jpg 
Az egészet egy magasabb falú edénybe rakom, aminek az alját karalábélevelekkel bélelem. A karalábé forgácsokat is közé szórom és beterítem újból karalábélevelekkel, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadok egy húsleves kockát és főzöm.
Ha megfőtt, a főzőlevéből kimerek és liszttel elkevert tejföllel simára keverem, majd visszaszűröm a karalábékra. Lassan az edényt rázogatva, felforralom, ha szükséges utána ízesítem.

dsc03822_renamed_by_iws.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr368154740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása