Már a zöldségesekben is hozzájuthatunk zsenge karalábéhoz. Én a fehér héjút ajánlom. Csodás, ízeket élvezhetünk.

Én így készítem:
A karalábékat kivájom, a forgácsokat félre teszem.
Vöröshagymát apró kockára vágva, kevés olajon üvegesre párolom.
Rizst főzök és hagyom kihűlni.
A darált húst fűszerezem (só, bors, pici pirospaprika, őrölt köménymag, egy csokor kapor).
Hozzákeverem a kihűlt rizst, a párolt vöröshagymát, adok hozzá, zúzott fokhagymát, beleütök egy nyers tojást és jól összedolgozom a masszát.
Megtöltöm a karalábékat, ami töltelék kimarad, abból kis gombócokat készítek.
Az egészet egy magasabb falú edénybe rakom, aminek az alját karalábélevelekkel bélelem. A karalábé forgácsokat is közé szórom és beterítem újból karalábélevelekkel, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadok egy húsleves kockát és főzöm.
Ha megfőtt, a főzőlevéből kimerek és liszttel elkevert tejföllel simára keverem, majd visszaszűröm a karalábékra. Lassan az edényt rázogatva, felforralom, ha szükséges utána ízesítem.
Jó étvágyat!