Azt szokták mondani, hogy levessel nem lehet jó lakni. Vannak azért kivételek, mint például a most hozott levesem. Jó sűrűre szoktam készíteni és finom házi kenyérrel egytálételként fogyasztjuk.
Ahogy én készítettem:
40 dkg frankfurti virslit karikára vágtam. 2 evőkanál mangalica zsíron lepirítottam és a végén megszórtam 2 evőkanál fűszerpaprikával. Alaposan összekevertem és félretettem.
50 dkg kelkáposztát megmostam, a vastag ereit eltávolítottam és aprítottam.
40 dkg burgonyát meghámoztam és kockákra vágtam.
1 nagyobb fej vöröshagymát apró kockákba 2 evőkanál mangalica zsíron dinszteltem és hozzáadtam 5 gerezd gorombára vágott fokhagymát is. Néhányszor átkavartam és rászórtam az aprított kelkáposztát. Fűszereztem ízlés szerint sóval, 1 teáskanál borssal, 1 teáskanál őrölt köménnyel, 1 evőkanál fűszerpaprikával és 1 evőkanál majorannával. Végül a burgonya kockákat is hozzáadtam és 10 percig így együtt pirítottam. Felöntöttem annyi vízzel, ami ellepte és a krumpli puhulásáig főztem.
Akkor hozzáadtam a félretett pirított virslit újból felszaporítottam annyi vízzel, amennyi levesre szükségem volt. Kóstolás után a fűszerezést még ízlésünknek megfelelően beállíthatjuk.
Közben 3 evőkanál tejfölből és 2 evőkanál lisztből habarást készítettem, amit a levesből kimerítetett lével kevertem simára.
Az újbóli forrást követően beleszűrtem a habarást a levesbe, Néhány perces forralás után el is készült. Közben megszórtam apróra vágott petrezselyemmel. A tűzről levéve fedő alatt hagytam állni, majd tálaltam.
Fogyasztáskor, aki igényli, tejföllel még meglocsolhatja.
Jó étvágyat!