Töltött káposzta nyáriasítva
Ahogy én készítettem:
A kelkáposzta fejet, hirtelen forró vízbe dugom és leveleire szedem. A vastag ereket eltávolítom róla. A sűrű, közép részét csíkokra vágom.
Elkészítem a tölteléket:
Darálthúst fűszerezek ( só, bors, paprika, kömény, zúzott fokhagyma, ha nem zsíros a húsunk, akkor egy kis zsír). A rizst, hagymás zsíron megfuttatom, majd a húshoz adom. Jól összedolgozom.
Ezzel a töltelékkel töltöm meg a kelkáposzta leveleket.
Az edény aljára, amiben főzöm, egy sort teszek a csíkokra vágott kelkáposztából és erre szépen sorban lerakom a megtöltött leveleket. Apróra vágott kaporral megszórom és beterítem a maradék káposzta csíkkal. Felöntöm annyi hideg vízzel, ami ellepi. Ételízesítővel, pirospaprikával ízesítem és lassú forralással főzöm. Néha az edényt megrázogatom. Ha megpuhult, még egy kis kaporral megszórom és leveszem a tűzről.
Tejföllel tálalom.
Jó étvágyat!