Az egyszerűséget tálalással ellensúlyozhatjuk
Ahogy én készítettem:
A májnak elkészítem a páclevet (olaj, majoranna, ételízesítő, bors, kevéske pirospaprika, zúzott fokhagyma), belerakom a májakat és párszor, megforgatom benne. Legalább egy órát hagyom benne állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Utána minden máj darabot körbe tekerek, vékonyra szeletelt bacon csíkokkal.
Teflon lábasban, szorosan egymás mellé elhelyezem és ráöntöm a maradék páclevet is.
Tüzre teszem és a máj puhulásáig, a szalonna kiolvadásáig hagyom (fedő nélkül) közepes lángon sülni. Néhányszor a lábast megrázogatom, hogy le ne tapadjon. Ha megsült, kiszedem a zsiradékból és tálalásig melegen tartom.
Elkészítem az almaszószt:
Az almákat megházom, magját és magházát eltávolítom, majd lereszelem.
A máj sütéséből visszamaradt zsiradékon kicsit párolom. Ízlés szerint adok hozzá cukrot, egy fél rúd vanília kikapart belét, fahéjat és egy picike sót. A 20 %-os főzőtejszínt ráöntöm a párolódó almára, jól elkeverem. Már csak egyet hagyom forrni, és kész.
Vajas, tejfölös krumplipürét készítek:
A krumplit meghámozom, apróbbakra vagdosom és sós vízben puhára főzöm. Ha megfőtt, leszűröm és pépesítem. Ízesítem szükség szerint sóval, pici szerecsendióval, kurkumával. Vajjal alaposan kikarom. Alma alakúra formálva tálalom.
Mivel minden elkészült, tálalható is.
Jó étvágyat!