Baconbe tekert csirkemáj, almaszósszal és krumplipürével
2015. augusztus 26. írta: SzepiÁgi

Baconbe tekert csirkemáj, almaszósszal és krumplipürével

Az egyszerűséget tálalással ellensúlyozhatjuk

 

049_renamed_by_iws.jpg

       

Ahogy én készítettem:


A májnak elkészítem a páclevet (olaj, majoranna, ételízesítő, bors, kevéske pirospaprika, zúzott fokhagyma), belerakom a májakat és párszor, megforgatom benne. Legalább egy órát hagyom benne állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Utána minden máj darabot körbe tekerek, vékonyra szeletelt bacon csíkokkal.
Teflon lábasban, szorosan egymás mellé elhelyezem és ráöntöm a maradék páclevet is.
Tüzre teszem és a máj puhulásáig, a szalonna kiolvadásáig hagyom (fedő nélkül) közepes lángon sülni. Néhányszor a lábast megrázogatom, hogy le ne tapadjon. Ha megsült, kiszedem a zsiradékból és tálalásig melegen tartom.

Elkészítem az almaszószt:

Az almákat megházom, magját és magházát eltávolítom, majd lereszelem.
A máj sütéséből visszamaradt zsiradékon kicsit párolom. Ízlés szerint adok hozzá cukrot, egy fél rúd vanília kikapart belét, fahéjat és egy picike sót. A 20 %-os főzőtejszínt ráöntöm a párolódó almára, jól elkeverem. Már csak egyet hagyom forrni, és kész.

Vajas, tejfölös krumplipürét készítek:

A krumplit meghámozom, apróbbakra vagdosom és sós vízben puhára főzöm. Ha megfőtt, leszűröm és pépesítem. Ízesítem szükség szerint sóval, pici szerecsendióval, kurkumával. Vajjal alaposan kikarom. Alma alakúra formálva tálalom.

Mivel minden elkészült, tálalható is.

Jó étvágyat!


A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr847734678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása