Ha már meguntuk a húsos ételeket, vagy csak egy mennyei desszertre vágyunk, ezt el kell készítenünk!

Ahogy én készítettem:
1/2 kg túrót, villával apró darabokra törtem. Adtam hozzá 15 evőkanál lisztet, 5 evőkanál búzadarát, 2 egész tojást, pici sót, egy evőkanál vaniliáscukrot, 4 evőkanál kristály cukrot, 1 citrom reszelt héját, egy kávéskanál szódabikarbónát. Alaposan összegyúrtam és egy fél órát állni hagytam. Nem túl lágy tésztát kell kapjunk, ha szükséges, lisztet lehet még hozzá adni.
A szilvát feleztem a magját eltávolítottam és a helyére vaniliáscukorral kevert, fahéjat szórtam
.
A tésztából vizes kézzel gombócokat formáztam, a közepébe téve a félbevágott szilvát, ügyelve arra, hogy minden oldalról körbe vegye a tészta a szilvát.
Kevés vajon zsemlemorzsát gyengén átpirítottam és kicsi cukorral ízesítettem.
Bő, forrásban lévő vízben kifőztem a gombócokat. Amikor feljött a víz tetejére, még 5 percet hagytam főni. Utána szűrőkanállal kiszedtem és jól lecsöpögtettem.
Megforgattam a zsemlemorzsában.
Tálaláskor, reszelt étcsokoládéval szórtam meg.

Jó étvágyat!