Egy igazán idő takarékos receptemmel szeretnélek megismertetni benneteket.
Egy tepsiben készül a hús, a vegyes köret, burgonya és körte . Az eredmény fenomenális !

Ahogy én készítettem:
Szükséges hozzá egy egész csirke, melle és belsőségek nélkül. A csirkét kívül, belül sózom és borsozom.
A rizst, hagymás zsíron megfuttatom és fedő alatt húslével felengedve, puhára főzöm.
A zöldségeket, ételízesítővel megszórva, vajon puhára párolom.
Ha a rizs és a zöldségek is elkészültem, vegyítem őket.
A körtéknek a szárát és magházát eltávolítom, és kevéske fahéjjal megszórom.
A burgonyát meghámozom és félbe vágom, sóval megszórom.
A tepsit kivajazom, vaj darabkákat vagdosok az aljára. Belefektetem, hátukon a csirkéket. A melle része helyére, a hasüregébe halmozom a rizses zöldséget. A csirke lábát és szárnyát összekötöm, hogy sütés közben is egyben maradjon. Hagymakarikákat teszek a tetejére, amit kicsit őrölt pirosparikával meghintek.
Körbe rakom a félbevágott burgonyával és melléhelyezem a körte darabokat is.
Alufóliával lefedem és 200 fokon 1 órán át, vagyis a hús puhulásáig sütöm. Akkor leveszem a fóliát róla és addig hagyom a sütőben, amíg szép pirosra, ropogósra sül.
Így együtt készült a hús, a köret, a burgonya és a kísérő sült körte is!
Csodálatos a látványa és mennyei az íze!

Jó étvágyat!