Régi kedvencünk ez az étel, de most egy kicsi zöldfűszer alkalmazásával feldobtam, a megszokott ízeket :)

Ahogy én készítettem:
A paprikák szárészét levágtam, megmostam, magját és az ereit kikapartam .
A rizst egy kis hagymás zsíron megfuttattam.
A darált húst, fűszereztem (só, bors, őrölt piros paprika, kömény, zúzott fokhagyma, rozmaring).
Jól összekevertem és hozzáadtam a kihűlt rizst, az egészet jól elkevertem és hagytam kicsit állni, hogy az ízek összeérjenek.
Ezzel a töltelékkel töltöttem meg a paprikákat. Nem kell nagyon megtömni, mert főzés közben a rizs megdagad benne.
Egy megfelelő edénybe egymás mellé leraktam, a kimaradt töltelékekhez ütöttem egy nyers tojást és gombócokat készítettem belőle. Ezeket is elrendeztem a paprikák tetejére, úgy hogy ne érjenek egymáshoz.
Felengedtem annyi vízzel, hogy ellepje és oda tettem főni. (Idénybe paradicsomlében is főzhetjük) A főző vizét ízesítettem, házi ételízesítővel, fűszertojásba egy marék petrezselyemzöldet valamint rozmaringot tettem és ezt is belelógattam a főzővízbe. A gombócoknál tudjuk ellenőrizni, hogy mikor főtt meg.
Amikor már úgy éreztem, megfőtt, kiemeltem belőle a fűszertojást és elkészítettem a paradicsommártást.
( Ha friss paradicsomlében főztük, akkor vegyünk ki a levéből, azt sűrítsük és szűrjük vissza a paprikákra.)
Kevés zsiradékon a paradicsompürét megdinszteltem, kevéske keményítővel megszórtam (aki szereti, kicsike cukrot is tehet bele) és a tűzről levéve a paprika főzőlevével hígítottam, elkevergettem és visszaszűrtem a paprikákra. Néhányszor megrázogattam az edényt, hogy minden hová kerüljön a mártásból (ekkor már nem kavargatom) és pár perces forralás után kész is.
Burgonyát hámoztam, hasábokra vágtam és köménymagos vízben puhára főztem. Ezt tálaltam a paprika töltelékek mellé.
Aki nem eheti vagy nem szereti, burgonya nélkül is fogyaszthatja, mert úgy is tökéletes.

Jó étvágyat!