Sütőzacskóban sült, pácolt- mézes-mustáros bőrös malaccomb szelet, vele párolódott petrezselymes burgonyával és lila hagymás-babsalátával.
Családi összejövetelekre, vagy ha vendégeket várunk ajánlom ezt a nem sok munkát, időt igénylő, de kiadós ételt.
Persze apróbb húsokkal, ugyanígy elkészíthető, kis adagban is!
"Frédi szelet", sütőzacskóban sült, pácolt- mézes-mustáros bőrös malaccomb szelet, vele párolódott petrezselymes burgonyával és lila hagymás-babsalátával.

Ahogy én készítettem:
A malaccombot bepácoltam, kókuszolaj (olíva olaj is lehet), zúzott fokhagyma, kevés reszelt vöröshagyma, bors, őrölt fűszerpaprika, őrölt kömény, őrölt babérlevél, só keverékével. Ezt ajánlatos előző nap elvégezni és lefedve a hűtőben tárolni. Néhányszor átforgattam a húst a páclében.
Burgonyát hámoztam és félbe vágtam.
A petrezselyemzöldet apróra aprítottam.
A lilahagymákat vékonyra szeleteltem.
A pácléből kiemelt húsnak az egyik oldalát megkentem mézzel, a másikat mustárral és a sütőzacskóba helyeztem. A visszamaradt páclében megforgattam a félbe vágott burgonyákat és azt is a zacskóba szórtam. A megmaradt pácléhez 1dl fehérbort öntöttem, összekevertem és a zacskóba öntöttem. A zsák száját a hozzámellékelt pánttal szorosan bekötöttem. Az így lezárt zsákot, tepsibe helyeztem, eligazgattam a benne lévő anyagot és villával a felsőrészét néhány helyen megszurkáltam. 200 fokon a hús puhulásáig sütöttem. Akkor óvatosan felvágtam a zacskót, a krumplikat a zsák fedésébe hagyva, a húst szépen megpirítottam.
A petrezselyemzöldet kókusz olajon kicsit megpároltam.
Közben elkészítettem a babsalátát:
A vékonyra szeletelt lilahagymát, a levétől leszűrt, dobozos babkonzervvel és sós, cukros, ecetes vízzel összekevertem, majd néhány csepp citromlevet és olíva olajat csöpögtettem rá.
Tojást főztem a díszítéséhez. A saláta íze összeérik addig, amíg a hús elkészül.
A megsült burgonyákat megszórtam a párolt petrezselyemzölddel.
Ezután már csak tálalni kell. A siker nem marad el!

Jó étvágyat!