Amikor pár szeletes maradék felvágottak, pici szalonna és bármi, de finom ehető dolog felgyűlik a hűtőbe, ajánlom az újrahasznosítását ! Remek vacsorát rittyenthetünk belőle. Ehhez nyújt segítséget a receptem.
Töltött kenyér

Alapja egy kenyér, melyet 1 cm-es szeletekre vágunk úgy, hogy az álját nem vágjuk át ( kb. 1 cm részben).
A szeletek közé tesszük a maradék felvágottakat. Az én töltelékem, bacon szalonna, főtt, füstölt tarja, párizsi, szalámi, füstölt szalonna, lilahagyma, edámi sajt volt. Egy kicsit megspricceltem vízzel és sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon egy órán át sütöttem.
Félúton, beterítettem alufóliával, hogy ne barnuljon túl, de a töltelék átsüljön.
Míg sült, elkészítettem a zöldsalátát. Kígyóuborkát vékony karikákra vágtam, a hagymát is, retket daraboltam. Kicsit besóztam és cukor, víz, ecet, kapor ( hagyományos salátalé) keverékével leöntöttem. A végén citrom ízesítésű, olíva olajjal locsoltam meg.
Mire a kenyér megsült, az ízek is összeértek és kellemes, ropogós, friss saláta készült.

Jó étvágyat!