Töltsük fel szervezetünket egészséggel.most Most legalkalmasabb erre a friss zöldségek. Mint például a tök és a cukkíni.
Én így készítettem:
A tököt és cukkinit meghámoztam és nem túl vastag (1 cm-es) szeletekre vágtam. A közepéből a magot éles késsel eltávolítottam. Az így keletkezett karikákat paníroztam. Először lisztbe megforgattam. A tojásokat felütöttem és jól felvertem. Ízesítettem ételízesítővel, zúzott fokhagymával, pici kaporral, sóval, borssal. Ebben is jól átforgattam a karikákat és végül szezámaggal elkevert búzacsírában hempergettem meg. Forró olajban, nem túl nagy lángon kisütöttem. A fölösleges zsiradékot, papírtörlővel leitattam róla és tálaltam.
Virslis- hagymás, babsalátával tálaltam.
Az előző nap beáztatott babot sós vízben megfőztem és jól lecsöpögtettem. A virslit megfőztem és felkarikáztam. Kemény főtt tojást készítettem, amit apróbb kockákra vágtam. A vöröshagymát hámozás után karikákra szeltem.
Salátalevet készítettem: víz, ecet, cukor, só felhasználásával. A hozzávalókat beletettem és hagytam állni, hogy az ízek összeérjenek. A létől lecsöpögtetve tálaltam. Tálaláskor pár csepp olíva olajjal meglocsoltam.
Jó étvágyat!