Nagyon laktató, ízletes és aránylag gyorsan elkészíthető ez a leves.
Ahogy én készítem:
A kelkáposztát, alapos mosás után, kb. 2-3 cm-es csíkokra szeletelem. Bőven ellepő vízben oda teszem főni. Ízesítem, zúzott fokhagymával, őrölt köménnyel, sóval, borssal, pici majorannával, házi ételízesítővel.
A frankfurti virslit szeletelem, és vajon minden oldalról kicsit megpirítom.
Amikor már majdnem megpuhult a káposzta, akkor néhány szem kockákra vágott burgonyát, és a virslit is hozzáadom.
Közben kiveszek egy-két merőkanállal a léből és abban joghurtot vagy tejfölt, pirospaprikát alaposan simára keverek. Ezt a keveréket visszaszűröm a levesre és jól kiforralom.
Mi jó puha házi kenyérrel szeretjük.
Jó étvágyat!