Egyszerű lencseleves, füstölt hússal
2015. november 12. írta: SzepiÁgi

Egyszerű lencseleves, füstölt hússal

A mondás szerint, a lencse gazdagságot hoz a házhoz

 

Nem csak újévre szoktam készíteni, mert annál jobban szeretjük. A mondás szerint azonban, az újévi lencseleves gazdagságot hoz a házhoz.


018_renamed_by_iws_3.jpg


Ahogy én készítem:

A lencsét előző nap hideg vízbe beáztatom.
A füstölthúst  (csülök, tarja, vagy amelyiket szeretjük) pedig megfőzöm,vöröshagyma, fokhagyma, szemesbors, babérlevél ízesítésű vízben.
Ha a hús puhára főtt, a levét leszűröm és a húst apróbb darabokra szelem, csontot nem hagyok benne.

Másnap, a lencséről az áztató vizet leöntöm és a füstölthús főzőlevében teszem oda főlni. Ízesítem szükségszerint sóval, őrölt borssal. Ha a lencse is megpuhult, akkor barna rántást készítek ( zsír, liszt) és fűszerpaprikát is teszek bele, majd a levesből lemerített főzőlevével engedem fel. A rántást ízesítem zúzott fokhagymával, tárkonnyal, kevéske mustárral és tejföllel. Simára keverem és a levesre szűröm. Belerakom az aprított füstölt húst és együtt forralom néhány percig.

Mi szeletelt lilahagymával és zöld erőspaprikával valamint friss házikenyérrel szeretjük. Ha valaki savanykásabban szereti, citromlével ezt is megteheti.

001_renamed_by_iws_6.jpg
Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr188073202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása