Hóember
2015. november 23. írta: SzepiÁgi

Hóember

Csak a szánkban olvad...

 

Igyekszem az ünnepi asztalt, mindig valami aprósággal díszíteni. Ilyen célból készült ez a nyalánkság is, ami nem csak kedves dísz, de ehető is!


hoember_014_renamed_by_iws.jpg

Nem kell sapka, kesztyű, sál, csak:

0,5 kg darált keksz, kevés tej, 20 dkg olvasztott vaj, 2 csomag vanilliás cukor (vagy vanillia aroma), 30 dkg kókusz reszelék, pici kakaópor, 10-15 dkg hámozott mandula vagy mogyoró.

Meglátjátok, gyorsabban elkészül, mintha a szabadban, hóból gyúrnánk.

Ha nem darált kekszünk van, akkor először azt daráljuk le.
Ezt követően adjuk hozzá az olvasztott vajat, vanilliás cukrot, a kókuszreszelék egyharmadát és alaposan gyúrjuk össze. Jól formálható tésztát kell kapnunk. Ha kemény lenne, öntsünk hozzá tejet, de csak mindig egy-egy keveset. Ne tapadjon, és ne is törjön. Mintha gyurmáznánk.

Először a hóember testéhez való golyókat formázzuk ki és szurkáljunk bele néhány szem mandulát vagy mogyorót. Alaposan forgassuk meg a kókusz reszelékbe. Helyezzük egymás tetejére. A biztos tartást a golyók közé helyezett fogvájóval biztosíthatjuk.

A maradék tésztából golyókat formázunk és abba is, teszünk egy- egy szem mandulát vagy mogyorót.
Egy golyónyi tésztába keverjünk kakaóport. Ebből alakítsuk ki a kalapját, a szemet, a gombokat. Az orrát, egy kis faragott sárgarépából vagy marcipánból készíthetjük. Díszítsük ki a hóemberünket. Én, függönyzsinórból sálat készítettem neki és picike gallyból kezet.

A mandulával vagy mogyoróval megtűzdelt golyókat is forgassuk meg a kókuszreszelékbe és helyezzük a hóember köré. A maradék kókuszreszeléket szórjuk a golyók közé.

A karácsonyi ünnepi asztalnak is kedves dísze és csemegéje lehet, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

hoember_023_renamed_by_iws.jpg
Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr418101430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása