A nyári napokban nincs üdítőbb egy friss gyümölcsből készült és alaposan lehűtött levesnél.

Ahogy én készítettem:
Befőttből is ellehet készíteni, de a friss gyümölcsből készült,az igazi.Cukor helyett, édesítőt is lehet használni.
Ha frissből készül, akkor leszárazom és kimagozom a meggyet és kétszeres mennyiségű hideg vízzel felteszem főni. Ízesítem egész fahéjjal, szegfűszeggel, reszelt citrom héjjal,frissen szedett mentalevéllel (de a szárított, morzsolt is jó), pici sóval, ízlés szerint cukorral vagy édesítővel. Forrástól számított 10 percig hagyom főni. Két szedő kanálnyit kiveszek a fövő meggy levéből egy edénybe, hogy kicsit hűljön.
E közben 3,5 dl főzőtejszínbe elkeverek 1 csomag főzős vaníliás- és epres pudingport alaposan, simára és a korábban kimerített,meghűlt léhez adom.Szűrőkanálon keresztül, állandó kevergetés közben visszaöntöm a fövő levesbe. Amikor kezd sűrűsödni, kikapcsolom a tűzhelyet.
Először hideg vízbe állítom, majd hűtőbe téve hűtöm le. Így nem bőrösödik be a teteje.
Jó étvágyat!