Mentás, meggyleves
2015. november 26. írta: SzepiÁgi

Mentás, meggyleves

Üdítően finom...

 

A nyári napokban nincs üdítőbb egy friss gyümölcsből készült és alaposan lehűtött levesnél.

 

015_renamed_by_iws_6.jpg

Ahogy én készítettem:
Befőttből is ellehet készíteni, de a  friss gyümölcsből készült,az igazi.Cukor helyett, édesítőt is lehet használni. 
Ha frissből készül, akkor leszárazom és kimagozom a meggyet és kétszeres mennyiségű hideg vízzel felteszem főni. Ízesítem egész fahéjjal, szegfűszeggel, reszelt citrom héjjal,frissen szedett mentalevéllel (de a szárított, morzsolt is jó), pici sóval, ízlés szerint cukorral vagy édesítővel. Forrástól számított 10 percig hagyom főni. Két szedő kanálnyit kiveszek a fövő meggy levéből egy edénybe, hogy kicsit hűljön. 
E közben 3,5 dl főzőtejszínbe elkeverek 1 csomag főzős vaníliás- és epres pudingport alaposan, simára és a korábban kimerített,meghűlt léhez adom.Szűrőkanálon keresztül, állandó kevergetés közben visszaöntöm a fövő levesbe. Amikor kezd sűrűsödni, kikapcsolom a tűzhelyet.
Először hideg vízbe állítom, majd hűtőbe téve hűtöm le. Így nem bőrösödik be a teteje.


Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr258116536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása