Gyerekkorom óta nagy imádója vagyok a madártejnek. Ezt nem lehet megunni!
Ahogy mi szeretjük és én készítem:
6 db tojást kettéválasztottam (sárgája-fehérje). A tojások sárgáját, 15 dkg cukorral, 1 csomag vaníliáscukorral habosra keverem. Hozzáadok 1,5 l tejet, jól elkeverem és lángra teszem. Állandó kevergetés mellett forralom és a kívánt sűrűségig hagyom a tűzön. Utána leveszem és hűtöm. Az edényt hideg vízbe állítom és még kb. 5 percig kavargatom, hogy ne bőrösödjön a teteje.
A tojások fehérjét, pici sóval és 1 csomag vaníliáscukorral kemény habbá verem. Forró tejben vagy vízben mindkét oldalát (3-3 percig) főzöm. Szűrőkanálon keresztül jól lecsurgatom és a madártej tetejére teszem. Hűtőben jól lehűtöm és tálalom.
Jó étvágyat hozzá!