Nagyon finomra sikeredett a mai ajánlatom is! Az ízek harmónikusak voltak egymással, laktató és a szemnek is jó eső volt.
Ahogy én készítettem:
A pulykazúzát és a hagymát apró darabokra vágtam.
Zsírban a hagymát megdinszteltem, a tűzről levéve fűszerpaprikát adtam hozzá és rátettem a zúzát. Jól átforgattam, visszatettem a tűzre. Kevés vizet öntöttem rá és ízesítettem, borssal, őrölt köménnyel, majorannával, zúzott fokhagymával, szeletelt paprikával. Gyakori kevergetés mellett, mindig kevéssel pótolva rajta a folyadékot, fedő alatt puhára pároltam. Csak a végén, amikor a zúza már puha volt, ízlés szerint sóztam. Sűrű szaftos pecsenyét kaptam.
Köretként, zöldséges, gyömbéres, bulgurt készítettem:
A bulgurt, dupla mennyiségű enyhén sós vízben tettem fel főni. 15-20 perc alatt puhára fő.
A vegyes zöldségeket húslében pároltam puhára, majd leszűrtem.
Amikor mind a kettő kész volt, összevegyítettem., majd reszeltem rá gyömbért és ezzel is jól átkevertem.
Lilahagyma saláta:
A hagymát vékony cikkekre szeltem, meglocsoltam citromlével és tökmagolajjal.
Együtt tálaltam, csodálatosan kiegészítették egymást.
Jó étvágyat!