Ebben az ételben, nem is tudom mit szeretek jobban, a húst vagy a zöldségeket...
Egy biztos, tökéletes párost alkotnak!
Ahogy én készítem:
Hozzávalói:
1 kg sertésdagadó, felszúrva, 2 db zsemle, 1 tojás, zöldségek apró kockákra vágva (laskagomba, sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, petrezselyemzöld), 10 dkg darált sertésmáj, fűszerek (só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, fokhagyma)
Elkészítése:
Töltelék:
A zsemlét hideg vízbe vagy tejbe áztatom, majd, jól kinyomom. Hozzáadom a darált májat, a gombát, zöldségeket, a tojást és fűszerezem. Alaposan összedolgozom.
A felszúrt dagadót, kívül belül besózom, borsozom és az üregbe töltöm az elkészített tölteléket. Nem kell nagyon megtömni, mert akkor sülés közben kirepedhet. A dagadó nyitott végét hústűvel összefogom, de be is lehet tűvel, cérnával varrni.
A tepsibe kevés vizet töltök és belehelyezem a megtöltött dagadót. Fóliával lefedve kb. 1 órán át sütöm. Azt követően leveszem róla a fóliát és megpirítom.
Langyosra hűlve már szeletelhető.
Majonézes krumpli saláta:
A burgonyát meghámozom, és apróbb kockákra vágom. Sós vízben puhára főzöm, vigyázva, hogy ne essen szét. Lehűtöm.
Majonézt készítek:
A tojás sárgáját egy pici sóval, fehérborssal jól elkeverem és apránként adagolva hozzá az olajat, sima sűrű masszát készítek, tejszínnel lazítom. Ha túl sűrű lenne, akkor pici fehér borral hígítható.
Ha kihűlt a krumpli, óvatosan összekeverem és díszítem.
Jó étvágyat!