A grill csirkében talán nincs semmi érdekes, de figyeljünk a kiegészítőkre. Ezek olyanok, mint a szerződéseknél az apró betűs részek. Azok talán a legfontosabbak! Nos, így van ez ennél az ételnél is, ahol a kiegészítőkkel együtt alkot a grill csirkénk teljes élvezetet.

Ahogy én készítettem:
A fiatal csirkéknek a belsőségeit, fejét nyakával, lábát (kaparó) levágtam (ezek majd levesbe jók lesznek). Sót, borsot, majorannát, fokhagymát, curryport összekevertem, ezzel bedörzsöltem a csirkéket, kívül- belül. A lábrészüket összekötöttem, hogy ne essenek sütés közben szét, alakjukat megtartsák. Grill fokozaton szép pirosra sütöttem. Ugyan ez a művelet, só-ágyra helyezve is elvégezhető.
Steak burgonyát készítettem hozzá:
A burgonyákat hámozás után, cikkekre szeltem és enyhén sós vízben, megfőztem. Arra kell ügyelni, hogy ne essenek szét. Olívaolajban elkevertem borsot, fokhagymát és rozmaringot. A megfőtt, lecsepegtetett burgonyát ebben megforgattam.
A tepsit kibéleltem sütőpapírral , ráhelyeztem a burgonya hasábokat.

Előmelegített sütőben 200 fokon a kívánt színűre sütöttem. Közben, félúton átforgattam a hasábokat.
Nyers zöldsaláta egészítette ki:

Összetevöi, kétféle zöldsaláta, zsülienre vágott (gyufaszál vékonyságú csík) sárgarépa, cékla.
Olívaolajjal meglocsoltam és citromlevet csepegtettem rá.
Ezután már csak a tálalás és az ízek élvezete maradt hátra.

Jó étvágyat!