Egy igazán mutatós és melegen, hidegen egyaránt fogyasztható húsos, tésztás ételt mutatok be ma. Akár vendégváró fogásként is tálalható, előre elkészíthető.
Ahogy én készítettem:
A vajas-leveles tészta készítését, már több receptemnél is szerepeltettem. Azt is említettem, hogy jól fagyasztható. Ezt is a fagyasztóból vettem elő és szobahőmérsékleten engedtem ki. A tésztát lisztezett gyúrótáblán elnyújtottam, szeleteltem, akkorára, hogy egy muffin sütő lyukába férjen.
A muffin sütő lyukakat kibéleltem vele és egy vékony szelet bacont is körbe tekertem.
A darálthúst, kevés hagymás zsíron, zsírjára pirítottam. Fűszereztem, sóval, borssal, majorannával, fűszerpaprikával.
Amikor elkészült, de még nem hűlt ki, füstölt sajtot reszeltem bele és jól összekevertem.
Ezzel a masszával töltöttem meg a tésztát. A muffinsütő csak segédeszköz volt, hogy formát tudjak adni a tésztának.
Amikor mindegyik töltésre került, kivajazott, lisztezett tepsibe tettem át és a tészta üresen maradt részeit tojássárgájával lekentem.
Előmelegített sütőbe, 180 fokon, 40 percig sütöttem.Ez lett a végeredmény, kicsit díszítve.
Majonézes zöldségsalátával fogyasztottuk.(Volt benne, kukorica, kígyóuborka, pritaminpaprika.)
Hidegen is kitűnő!
Jó étvágyat!