Azt mutatom meg Nektek, hogy van élet hús nélkül is.
Megtévesztésig hasonlít egy kirántott hús szelethez, de zöldség!
Finom, laktató, próbáljátok ki bátran, nem fogjátok megbánni...

Ahogy én készítettem:
Az egészben hagyott kelkáposztát, köménymagos, fokhagymás, ételízesítős vízben, roppanós puhaságúra főztem. Ezután a vízből kiemeltem és jól lecsurgattam. A főzővizét félre tettem.
A káposztafejet, cikkekre szeltem.

A cikkeket paníroztam. A panír, liszt, felvert egész tojás, amit borsoztam, sóztam és kevés fűszerpaprikát is tettem bele. Zsemlemorzsa helyett, szárított búzacsirát használtam.

Bő forró olajban minden oldalról átsütöttem.

A fölösleges olajat, papírtörlővel leitattam róla és tálalásig melegen tartottam.

Ízesített burgonya volt a köret:
A burgonyát hámoztam, hasábokra vágtam és a káposzta félretett levében főztem. Csak annyira, hogy ne essen szét.
Vöröshagymát apró kockákra vágtam és zsíron megfonnyasztottam. Fűszerpaprikával megszórtam, azonnal hozzáadtam a megfőtt és lecsöpögtetett hasáb burgonyát. Pici borssal ízesítettem, és ha szükséges még sózhatjuk. Párszor összerázogattam és már el is készült.
Ezt tálaltam a kirántott kelkáposztához.
Jó étvágyat!