Borzas hal, fetasajtos zöldségsalátával
2016. január 28. írta: SzepiÁgi

Borzas hal, fetasajtos zöldségsalátával

Kifogtam az aranyhalat

 

Igyekszem minél többször halat tenni az étkezőasztalra. Természetesen a változatosságra is törekszem. Most a borzas halat mutatom meg és javaslatot adok az elkészítéséhez.

nyar_125_renamed_by_iws.jpg

Ahogy én készítem:

Ehhez filézett halra van szükség.
A halakat darabolom, jól átvizsgálom nincs-e szálka bennük és besózom.

Borzas bundát készítek a következő leírás szerint:
Személyenként 2 db burgonyát meghámozok, megmosom, lereszelem. Hozzáadok burgonyánként 4-5 evőkanál lisztet, sózom, borsozom, reszelek bele egy kis fej vöröshagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, egy mokkáskanálnyi szódabikarbónát, ízesítem őrölt pirospaprikával, kevéske tárkonnyal, rozmaringgal és apróra vágott citromfűvel. Nyers tojást ütök bele és jól összedolgozom.
A halszeleteket a masszába helyezem, betakargatom vele és hagyom egy félórát állni.

Közben bő mennyiségű zsiradékot hevítek, majd közepes lángon a bundázott halszeletekből aranyhalakat sütök. Kanállal a masszát tudom formálni (én kishalacska alakokat szoktam), óvatosan forgatom, mert könnyen törik sütés közben. Miután mindkét oldala aranysárgára sült, kiszedem és a fölösleges zsiradékot leitatom róla.

nyar_129_renamed_by_iws.jpg

Köretként , joghurtos, kapros, fokhagymás öntetet és fetasajtos zöldségsalátát készítettem hozzá:
Ízlés szerinti zöldségeket (sárgarépa, káposzta, uborka, paradicsom,pritaminpaprika, csemege kukorica, saláta, stb…) apróra összevagdaljuk, a sajtot is és az öntetet csak közvetlen tálalás előtt öntsük rá, hogy a zöldségek ne eresszenek levet.

husvet_245_renamed_by_iws.jpg

Az öntetből külön is tegyünk az asztalra, hogy mindenki magának is tudja adagolni vagy a hal szeleteket meglocsolni.

husvet_238_renamed_by_iws.jpg

Fogyasszátok jó étvággyal és ne feledjétek, a hal része az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásunknak!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr808327024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása