Szeretjük a raguleveseket, de ha gombóccal tuningolom, egyenesen imádjuk!
Én így készítettem:
A húst apróbb kockákra, a zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé) daraboltam.
Zsíron, apró kockákra vágott vöröshagymát dinszteltem, zúzott fokhagymát adtam hozzá. Pirospaprikával megszórtam és rádobtam a darabolt húst. Sóztam, borsoztam és felengedtem annyi vízzel, ami ellepte néha utána pótolva, hogy le ne égjen puhára főztem a húst.
Amikor már majdnem jó volt, hozzáadtam a darabolt zöldségeket és rövid párolás után felengedtem a szükséges leves mennyiségnek megfelelő vízzel.
Elkészítettem a gombócokat.
A krumplit megfőztem és összetörtem. Sóval, liszttel, tojással, kevéske szerecsendióval és aprított kaporral, nem túl kemény tésztát készítettem. Vizes kézzel, gombócokat formáltam belőle.
A kész forrásban lévő levesbe befőztem és miután feljött a leves tetejére még 5 percet hagytam főni.
Tálalás előtt a levesből korábban kimerített lében, tejfölt simára kevertem és visszaszűrtem a levesre. Citrom karikákat is kínáltam hozzá.
Jó étvágyat!