Időt és energiát takaríthatunk meg, ha együtt készül a hús a körettel. Sokszor alkalmazom ezt az eljárást, mint például ebben az esetben is.
Ahogy én készítettem:
A csirkecombokat (6 db-ot kettévágva) fűszereztem és hagytam addig állni, amíg a krumpli is elkészült.
A hús fűszerezése úgy készült, hogy 1 dl olajba tettem, ízlés szerint,sót, borsot, paprikát, négy cikk zúzott fokhagymát, köményt, majorannát. Ebben párszor átforgattam.
A krumplit héjában főztem, majd hámozás után, karikára szeltem.
Petrezselymes besamelt készítettem. Olvasztott vajba, lisztet szórtam és rövid ideig, hogy ne piruljon meg, átforgattam. Hozzáadtam az aprított petrezselyemzöldet, elkevertem és felöntöttem fél liter tejszínnel ( fontos, hogy ne közvetlenül a hűtőből vegyük ki a tejszínt, hanem szobahőmérsékletű legyen). Miután elkezdett gyöngyözni, levettem a tűzről és kézi habverővel simára kevertem. Ha sűrű lenne, meleg tejjel hígítható.
Egy tepsit kivajaztam és a burgonya szeleteket szorosan sorban elhelyeztem a tepsialján (mint a rakott krumplinak szokás).
Ezt követően a petrezselymes besamelt ráöntöttem, egyenletesen eloszlattam rajta.
Erre raktam a fűszerezett csirkecombokat.
Lefedtem alufóliával és 200 fokon 40 percig sütöttem. Ekkor levettem róla a fóliát és még 10 percig pirítottam.
Lilahagymás, kapros uborkasalátával fogyasztottuk.
Ehhez az uborkát és hagymát karikára vágtam, leraktam egy tálba. Gyengén sóztam, borsoztam, kapott egy kis tökmag olajat, balzsamecetet , citromlevet és aprított kaporlevelet.
Jó étvágyat!