Gombás lepény melegen, hidegen
2016. május 17. írta: SzepiÁgi

Gombás lepény melegen, hidegen

Az ezerarcú gomba

 

 A családom nagyon szereti a gombát, én pedig igyekszek a minél változatosabban történő elkészítésére. Most egy melegen, hidegen sőt szendvicsként is fogyasztható gombás ételt kreáltam.

 

Ahogy én készítettem:


Kockára vágott húsos erdélyi szalonnán az apróra vágott hagymát megfonnyasztottam, majd hozzátettem a vékonyra szeletelt gombát. A levét elfőztem.
1,5 dl  tejben felpuhítottam  2 db  zsemlét, majd kicsavartam.
Jól összekevertem a gombás masszát a zsemlével és a fűszerekkel (só, bors, kömény, zúzott fokhagyma, vágott petrezselyemzöld). Felvertem 4 db tojást, megszórtam ételízesítővel, ezt is hozzáöntöttem, ezzel is jól összedolgoztam.
Kivajaztam egy edényt vagy tepsit (én teflon lábast használtam), beleöntöttem a masszát és sütőben szép aranysárgára megsütöttem. Akkor jó, ha már megkeményedik a massza, ezt tűpróbával is meg lehet nézni.

Melegen, hagymás tört, kapros burgonyával és tejföllel tálaltam. Friss salátával (egy kis balzsam ecettel és olíva olajjal megöntve) nagyon finom.


Hidegen, zöldségekkel, szervírozható.


De szendvicsnek is tökéletes, mert jól szeletelhető.

 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/8725538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása